Simlock vrij

Wat is een simlock en heeft mijn telefoon dat?

Voordat u een prepaid simkaart aanschaft is het aan te raden om te controleren of de mobiele telefoon waarmee u de simkaart wilt gaan gebruiken simlock vrij is.

Sommige providers leveren hun telefoons met een zogenaamde ‘simlock’. Dit betekent dat de telefoon uitsluitend gebruikt kan worden met een simkaart van die betreffende provider. Een toestel met simlock is over het algemeen wat goedkoper dan een ‘simlockvrij’ toestel, wat voor de klant het enige voordeel is. Het nadeel van een simlock is natuurlijk dat je gebonden bent aan het netwerk van je provider, voor de duur van je abonnement. De telefoon zal niet werken met een simkaart van een andere aanbieder. In de meeste gevallen kan de simlock na afloop van termijn van het abonnement kosteloos door de provider worden verwijderd. Neem hiervoor contact op met je provider. Als het een telefoon betreft uit een prepaid pakket, dan kunt u deze wel met een andere simkaart van die bewuste provider gebruiken, aangezien de sim lock alleen simkaarten weert van andere providers.

De makkelijkste manier om te kijken of jouw toestel een simlock heeft, is dan ook door een simkaart van een andere aanbieder in je telefoon te proberen. Werkt de simkaart van een andere provider niet in je telefoon dan zit er een sim lock op je telefoon. Als de termijn van je abonnement nog niet is verstreken of het betreft een telefoon met sim lock uit een prepaid pakket, dan zijn er ook enkele telefoonwinkels die tegen betaling de sim lock van je telefoon kunnen verwijderen, zodat deze met een simkaart van iedere gewenste provider gebruikt kan worden.