Simkaart formaat

Welke formaten simkaart bestaan er?

Er zijn tegenwoordig 3 gangbare typen simkaarten: mini (tegenwoordig ook wel: standaard), micro en nano. In het algemeen geldt: hoe nieuwer je telefoon, hoe kleiner het type simkaart dat deze gebruikt. Je kunt altijd het formaat van je sim veranderen: met een “simkaart adapter” maak je deze groter, maar je kunt ook je simkaart (laten) knippen, en hem zo passend maken voor een telefoon die een kleiner model nodig heeft.

Welk simkaart formaat heeft u nodig?

Welk formaat simkaart u nodig heeft hangt af van het merk en type mobiele telefoon waarmee u de simkaart wilt gaan gebruiken. Bij twijfel kunt deze informatie het best even opzoeken in Google. Voer het merk en type van uw telefoon in in combinatie met het woord simkaart en u vindt vrijwel altijd een pagina waar de telefoon staat beschreven en welk formaat simkaart hiervoor geschikt is. De meeste simkaarten op deze website worden geleverd in het 3-in-1 simkaart formaat, wat inhoudt dat deze altijd zal passen. De 3-in-1 simkaart is namelijk passend, of makkelijk passend te maken voor iedere telefoon die in omloop is. De rest van de simkaarten op deze website worden in het mini/micro simkaart formaat geleverd. In het geval u een nano formaat nodig heeft zal deze simkaart moeten worden aangepast door deze op maat te knippen of kan eventueel het 06 nummer worden verhuisd naar een nieuwe 3-in-1 simkaart. In het geval uw oog is gevallen op een simkaart in mini/micro simkaart formaat en u heeft een nano simkaart nodig, dan kunt in het vakje “Opmerkingen” aangeven op het bestelformulier, wij zullen de simkaart dan voor u op maat knippen.

Een micro simkaart

De meeste van onze mooie mobiele nummers worden geleverd als standaard mini simkaart met micro sim optie, voor oudere telefoons het meest gangbare formaat simkaart. Bij zo’n mini sim heb je de mogelijkheid zelf het micro sim formaat uit de simkaart te drukken, indien je telefoon met dat formaat sim werkt. Als de simkaart die wij leveren het mini simkaart en micro simkaart formaat heeft, wordt dit altijd op de site aangegeven als micro simkaart. Als u een simkaart in mini formaat nodig heeft dan kunt u deze simkaart bestellen of simkaarten in nao simkaart formaat of 3-in-1 formaat simkaarten. Elke simkaart die wij leveren past dus zeker in ene telefoon die het mini of het micro simkaart formaat gebruikt.

Mocht je juist een nano simkaart nodig hebben, dan is dit uiteraard ook geen probleem. Wij kunnen de simkaart van je keuze professioneel voor je ‘knippen’, zoals dat heet, en zo tot het juiste formaat terugbrengen. Geef dit simkaart knippen a.u.b. wel aan op het bestelformulier, in het vak voor ‘Opmerkingen’! Overigens kun je ook met de simkaart bij de winkel van je provider langs gaan mocht dit pas in een later stadium nodig blijken te zijn. De meeste provider winkels zijn bereid de simkaart op maat te knippen en anders bestaat er altijd nog de mogelijkheid het nummer te verhuizen naar een nieuwe 3-in-1 simkaart.

De 3-in-1 of nano simkaart

Simkaarten op onze website waarbij simkaart formaat 3-in-1 staat vermeld zijn compatible met alle telefoons. Het is een mini, micro of nano simkaart formaat in 1. Druk het gewenste formaat eruit en de simkaart kan worden gebruikt.